martine

Martine :)

Wie:

Martine

Studie:

Bachelor Russische Studies, Bachelor Franse Taal en Cultuur

Werkt bij Novadia sinds:

2021

Waarom Novadia?

"Ik ben van nature een nieuwsgierig en leergierig persoon. Na twee talenstudies en verschillende bijvakken in kunst, muziek en literatuur, alsmede een tijdelijke baan in het onderwijs leek het mij dan ook een spannende uitdaging om in een nieuwe richting kennis en ervaring op te doen en zo mijn wereld te verrijken." Hoe ben je in de financiële branche terecht gekomen? Ik heb in Leiden gestudeerd en een paar maanden in Sint Petersburg gewoond. Petersburg is natuurlijk een prachtige, indrukwekkende stad. Leiden daarentegen is kleinschalig, warm, knus en gemoedelijk. Ik voel me er eerder thuis dan in de anonimiteit van een megapolis. Dit vind ik ook leuk aan Novadia: er zijn tal van mogelijkheden en manieren om jezelf te ontdekken en te ontplooien binnen een kleinschalige, vertrouwde omgeving. Ik ben momenteel bezig met het studeren voor WFT-examens en kom hiervoor ook regelmatig naar kantoor (iets wat ik toekomstige trainees ook zeker wil aanraden). Hierdoor ken ik al snel het team van Novadia en voel ik me betrokken. Novadia is ook erg betrokken bij mij als trainee. Als ik het wil kan ik bij iedereen met vragen en ideeën terecht, er kan extra begeleiding geregeld worden om je klaar te stomen voor je Wft-examens, en iedereen is erg geïnteresseerd en betrokken in mijn leertraject. Daarnaast word ik regelmatig gevraagd om mee te kijken en ideeën of input te leveren voor bijvoorbeeld stukken op de website of advertenties.

Wat zijn je ambities voor de toekomst?

Ik ben momenteel bezig met mijn Wft Hypothecair Krediet. Eerst rond je je Wft basis af (waarin je een globaal overzicht krijgt van de verschillende partijen en producten binnen de financiële dienstverlening), daarna kies je voor één of meerdere vervolgdiploma’s. Hierdoor geef je ook je eigen leertraject vorm. Na het afronden van de examens kun je aan de slag in een project bij banken of verzekeraars, afhankelijk van welke Wft-diploma’s je hebt behaald. Ik zit nu aan het begin van mijn traineeship bij Novadia, en ben op dit moment erg enthousiast om veel over de financiële wereld te leren. Omdat ik nu studeer voor Hypothecair Krediet hoop ik dan ook om binnenkort op een interessante project geplaatst te worden, alles te ontdekken over de huizenmarkt en toekomstige woningzoekers hulp te kunnen bieden in het bekostigen van hun droomhuis.

Welke tips zou je toekomstige trainees willen geven?

Aan toekomstige trainees wil ik graag meegeven dat je, ook als je geen relevante studie-achtergrond hebt, bij Novadia de mogelijkheid hebt om een nieuw vakgebied te ontdekken en jezelf te ontplooien. Lijkt dit je interessant, ga dan vooral de uitdaging aan (en kom regelmatig naar kantoor :) ).

Interesse? We helpen je graag verder

Bel of mail ons met al jouw vragen. We staan voor je klaar en helpen je graag verder.