Traineeship Financieel bij Novadia

Martine

:)

Wie: Martine
Studie: Bachelor Russische Studies, Bachelor Franse Taal en Cultuur
Werkt bij Novadia sinds: 2021

Waarom Novadia?

"Ik ben van nature een nieuwsgierig en leergierig persoon. Na twee talenstudies en verschillende bijvakken in kunst, muziek en literatuur, alsmede een tijdelijke baan in het onderwijs leek het mij dan ook een spannende uitdaging om in een nieuwe richting kennis en ervaring op te doen en zo mijn wereld te verrijken."

Hoe ben je in de financiële branche terecht gekomen?

Ik heb in Leiden gestudeerd en een paar maanden in Sint Petersburg gewoond. Petersburg is natuurlijk een prachtige, indrukwekkende stad. Leiden daarentegen is kleinschalig, warm, knus en gemoedelijk. Ik voel me er eerder thuis dan in de anonimiteit van een megapolis. Dit vind ik ook leuk aan Novadia: er zijn tal van mogelijkheden en manieren om jezelf te ontdekken en te ontplooien binnen een kleinschalige, vertrouwde omgeving. Ik ben momenteel bezig met het studeren voor WFT-examens en kom hiervoor ook regelmatig naar kantoor (iets wat ik toekomstige trainees ook zeker wil aanraden). Hierdoor ken ik al snel het team van Novadia en voel ik me betrokken. Novadia is ook erg betrokken bij mij als trainee. Als ik het wil kan ik bij iedereen met vragen en ideeën terecht, er kan extra begeleiding geregeld worden om je klaar te stomen voor je Wft-examens, en iedereen is erg geïnteresseerd en betrokken in mijn leertraject. Daarnaast word ik regelmatig gevraagd om mee te kijken en ideeën of input te leveren voor bijvoorbeeld stukken op de website of advertenties.

Wat zijn je ambities voor de toekomst?

Ik ben momenteel bezig met mijn Wft Hypothecair Krediet. Eerst rond je je Wft basis af (waarin je een globaal overzicht krijgt van de verschillende partijen en producten binnen de financiële dienstverlening), daarna kies je voor één of meerdere vervolgdiploma’s. Hierdoor geef je ook je eigen leertraject vorm. Na het afronden van de examens kun je aan de slag in een project bij banken of verzekeraars, afhankelijk van welke Wft-diploma’s je hebt behaald. Ik zit nu aan het begin van mijn traineeship bij Novadia, en ben op dit moment erg enthousiast om veel over de financiële wereld te leren. Omdat ik nu studeer voor Hypothecair Krediet hoop ik dan ook om binnenkort op een interessante project geplaatst te worden, alles te ontdekken over de huizenmarkt en toekomstige woningzoekers hulp te kunnen bieden in het bekostigen van hun droomhuis.

Welke tips zou je toekomstige trainees willen geven?

Aan toekomstige trainees wil ik graag meegeven dat je, ook als je geen relevante studie-achtergrond hebt, bij Novadia de mogelijkheid hebt om een nieuw vakgebied te ontdekken en jezelf te ontplooien. Lijkt dit je interessant, ga dan vooral de uitdaging aan (en kom regelmatig naar kantoor :) ).
 

Ons kantoorteam
Hans van Hoeckel

Directeur

Jos Preusting

Directeur

Petra de Jong

Senior Accountmanager Schade en Inkomen

Anique Vos

Recruiter

 

Gerwin Dijkema

Accountmanager Schade en Inkomen

Stijn Krijntjes

Coördinator Recruitment & Marketing

Christa Paping

Office Manager

Niels Kieft

Accountmanager Hypotheken en Bancair

Annieck Grobben

Recruitment Marketeer

Eulies Giterson

Office Manager

Youri Theeuwen

Recruitment Marketeer

Partners Novadia - Allianz
Partners Novadia - Achmea
Partners Novadia - AGH
Partners Novadia - Pensioenfonds Horeca & Catering
Partners Novadia - Sovib
Partners Novadia - Unigarant
Partners Novadia - Univé
Partners Novadia - Vereende
Partners Novadia - Vivat
Partners Novadia - VVAA
Partners Novadia - Nationale Nederlanden
Partners Novadia - ABN Amro
Partners Novadia - Stater
Partners Novadia - Klaverblad
Partners Novadia - Interpolis
Partners Novadia - PGGM
Partners Novadia - Zicht
Partners Novadia - AEGON
Partners Novadia - oom