Nathalie Lamers

Wie: Nathalie Lamers (24)
Studie: Literatuur- en Cultuurkritiek

“Ik kom uit een heel andere tak: Dikke boeken lezen ben ik wel gewend, maar de financiële branche was helemaal nieuw voor mij.”

De eerste stap

In eerste instantie was Nathalie op zoek naar een baan die zou passen bij haar studie, maar omdat ze nog niet zeker wist wat ze precies wilde en er vooral vraag was naar veel ervaring of vrijwilligers, werd dit lastig. Het recruitmentteam van Novadia belde op het juiste moment. Nathalie besloot om naar een informatiesessie te komen en de eerste stap was gezet.

“Door het enthousiasme op deze avond werd ik zelf ook enthousiast. Het leek me een mooie kans, een goede start. Daarnaast leek het me ook handig om meer te weten over verzekeringen: je hebt het in je eigen leven ook altijd nodig, dus dat heeft ook voordelen.”

De financiële branche verkennen

Sinds 2017 werkt Nathalie op de afdeling Intermediair bij VvAA in Utrecht, waar ze het erg naar haar zin heeft.

“Ik ben vooral bezig met het verwerken, controleren en doorvoeren van polissen, verzekeringen nabellen voor aanvullende gegevens en het controleren van adressenlijsten. Het bevalt goed! Mijn collega’s zijn ontzettend gezellig, maar ook behulpzaam. Je voelt je hier meteen thuis, alsof ik er al veel langer zit. Het is ontzettend fijn inkomen: rustig beginnen en zo de financiële dienstverlening verkennen.”

De toekomst

“Hoe mijn toekomst eruit ziet, weet ik nog niet. Wie weet stap ik ooit weer over naar de literatuur, maar tot nu toe, voor zover ik kan beoordelen, zit ik op mijn plek. Ik heb het naar mijn zin en ben natuurlijk pas net begonnen, dus ik ben voorlopig nog niet weg."

Novadia is constant op zoek naar nieuwe trainees. Terugkijkend op jouw ervaringen, welke tips zou je jonge talenten, die het traineeship bij Novadia overwegen, willen meegeven?
“Geef het een kans! Het kan heel interessant zijn om iets nieuws te doen en de boel om te gooien. Sta open voor nieuwe dingen, zo zal je een leuke tijd tegemoet gaan.”