Vincent

:)

Wie: Vincent (32)
Studie: Media en Cultuur
Werkt bij Novadia sinds: 2017

“Ik heb Media en Cultuur gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Een bachelor met de nadruk op filmwetenschappen en een master met de nadruk op nieuwe media. Voordat ik bij Novadia begon heb ik twee jaar in Noorwegen bij mijn vriendin gewoond. Teruggekeerd naar Nederland ben ik vrijwel direct door Novadia benaderd. Een hele nieuwe richting voor mij, maar een avontuur waar ik direct enthousiast van werd.”

Springplank

Tijdens de informatiesessie over het traineeship is Vincent enthousiast geworden over de mogelijkheden in de financiële dienstverlening.

“De presentatie die werd gegeven was vlot, informeel en informerend. Het opende mijn ogen over de mogelijkheden. Het werd me als snel duidelijk dat dit de springplank was die ik nodig had om mijn carrière te starten.”

Ontdekken, leren en ontwikkelen

Vincent zit momenteel op opdracht bij de Vereende in Rijswijk, de verzekeraar voor uitzonderlijke risico’s in Nederland. Met name deze opdracht laat zien wat voor mogelijkheden je als Trainee hebt om te ontdekken, te leren en ontwikkelen.

“Het is erg interessant om zaken te verzekeren die andere verzekeraars niet willen of kunnen accepteren. Mijn collega’s zijn erg gezellig, maar we werken ook hard. De cultuur is erg open waardoor iedereen benaderbaar is en bereid is om zaken toe te lichten. Ik zie veel en leer veel, ook op persoonlijk vlak. Ik weet nu welke competenties ik nog wil ontwikkelen. Vaak zijn het eigenschappen die je uniek maken en beter in je werk.”

De toekomst

“Het opdoen van werkervaring en kennis, het uitbreiden van mijn netwerk en het behalen van meer diploma’s zijn de doelen die ik op de korte termijn voor ogen zie. Tegen de tijd dat ik wat meer verschillende richtingen heb mogen zien kan ik beslissen welke mij het beste ligt en mij daar in verdiepen.”

Novadia is constant op zoek naar nieuwe trainees. Terugkijkend op jouw tot nu toe ervaringen, welke tips zou je jonge talenten, die het traineeship overwegen, willen meegeven?
“Wat mij betreft is het zeker aan te raden. Het is een mooie kans om je carrière te beginnen en direct een kijkje te nemen in de keukens van grote spelers op de Nederlandse financiële markt.”