Whitney Baafi

Wie: Whitney Baafi (24)
Studie: Europese studies

“Tijdens mijn studie kreeg ik voornamelijk vakken op het gebied van politiek en recht binnen de Europese Unie. Ik heb mijn scriptie geschreven over het aanvullende pensioen systeem binnen de EU. Bij het onderzoeken van dit onderwerp ben ik meer te weten gekomen over het pensioensysteem binnen Nederland, waardoor mijn interesse in de financiële dienstverlening is gewekt.”

Ontdekken

Whitney vindt de mogelijkheid om bij verschillende toonaangevende bedrijven te werken de ideale manier om als starter te ontdekken welke richting je op wilt.

“Je doet op verschillende plaatsen ervaring op en je leert diverse bedrijfsculturen kennen. Hierdoor ontdek je wat goed bij je past, en in welke werkomgeving jouw talenten het beste tot hun recht komen.”

De eerste opdracht

De eerste opdracht van Whitney was op de afdeling inkomen collectiviteit bij Aegon in Den Haag. Het is haar goed bevallen en ze had het er erg naar haar zin.

“Mijn eerste opdracht heb ik als leerzaam ervaren. De werkzaamheden waren uitdagend en ik had leuke collega’s die me goed hebben ingewerkt. Ik heb veel kennis over sociale- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen opgedaan en ook veel kennis vanuit de Wft’s op het gebied van inkomen kunnen toepassen.”

De toekomst

“Uiteindelijk wil ik specialist worden. In welke richting weet ik nog niet. Tijdens dit traineeship wil ik zoveel mogelijk ervaring op doen in de verschillende werkvelden binnen de financiële dienstverlening om zo de juiste richting te kunnen kiezen.”

Novadia is constant op zoek naar nieuwe trainees. Terugkijkend op jouw tot nu toe ervaringen, welke tips zou je jonge talenten, die het traineeship overwegen, willen meegeven?

“Het traineeship van Novadia is een mooie kans om op de arbeidsmarkt te starten”.