Branche: Hypotheken en Bancair

Misschien woon je nu op kamers, ga je over een tijdje samenwonen of koop je jouw eerste eigen woning. Wat komt daar eigenlijk bij kijken? Wat heb je nodig om dit te kunnen financieren? Je krijgt te maken met een adviseur, een makelaar, misschien ook een taxateur om het proces van de aankoop mogelijk te maken.

Iedereen heeft behoefte aan een fijne woonplek waarbij het belangrijk is om alles goed geregeld te hebben. Als hypotheekacceptant of adviseur weet jij straks precies hoe alles in zijn werk gaat en kun jij mensen helpen aan hun eerste of volgende woning. Daarnaast is de hypothekenbranche ontzettend in beweging: het is rennen of stilstaan met pieken en dalen. Deze beweging is onder andere afhankelijk van, vraag en het aanbod op de woningmarkt en de ontwikkelingen op de kapitaalmarkt. Je voelt het al: Geen dag is ooit hetzelfde!

WAAR GA JE AAN DE SLAG?
Zodra jij Wft-Basis hebt behaald, heb je de eerste stap al gezet. Bij onze opdrachtgever(s) kun je bijvoorbeeld beginnen op de backoffice waar je je bezig houdt met het beheren van klantdossiers. Of je fungeert als eerste aanspreekpunt voor klantvragen op het klantcontactcenter. Hier beantwoord je vragen over aflossingen op de hypotheek, rentewijzigingen, spaarproducten, verhogingen etc.
Novadia zorgt er in ieder geval voor dat je via onze opdrachten, en door onze begeleiding de basis kunt leggen voor je verdere loopbaanontwikkeling binnen de financiële dienstverlening.


VERDER ONTWIKKELEN
Naarmate je langer op opdracht zit, krijg je meer verantwoordelijkheden bij je opdrachtgever. Inmiddels heb je ook Wft-Vermogen en/of Wft-Hypothecair Krediet behaald, dus jouw kennis is ontzettend gegroeid. Met het behalen van deze diploma’s ben je nu ook bevoegd om klanten te adviseren. Waar kun je in deze branche onder andere naartoe groeien?

• Hypotheekacceptant: als hypotheekacceptant werk je veel samen met de adviseur. Samen sparren jullie over verschillende klantdossiers die jij beoordeelt. Een hypotheek moet aan allerlei regels voldoen om geaccepteerd te worden. Als acceptant zorg jij ervoor dat de aanvraag aan het acceptatiebeleid van de geldverstrekker wordt getoetst, zodat de juiste offerte opgemaakt kan worden. Je kijkt naar de risico’s, maar vooral naar mogelijkheden en oplossingen om de financiering mogelijk te maken.

• Acceptant beheer: als acceptant beheer ben je bezig met bestaande hypotheekdossiers waarin wijzigingen moeten plaatsvinden. Denk aan wijzigingen die te maken hebben met aflossingen, rentewijzigingen, omzettingen, etc. Vaak heb je contact met particuliere klanten alsmede je collega-adviseurs. Het is dus echt een combinatiefunctie.

• Hypotheekadviseur: als adviseur heb je voornamelijk contact met je klanten. Je brengt de hele situatie van de klant in kaart: je inventariseert, analyseert en adviseert over de mogelijkheden en onmogelijkheden aan de hand van het acceptatiekader. Het leuke hieraan is het contact met de klant en op niveau kunnen sparren over de inhoud met de acceptant.

DE OPDRACHTGEVER
Dan ben je vast nog benieuwd hoe de opdrachtgevers zijn in de hypothekenbranche en de bancaire branche. Tegenwoordig zijn de werkplekken heel persoonlijk en informeel. Er werken veel jonge, enthousiaste mensen die graag andere helpen en die van aanpakken houden. Wel moet je in deze branche stevig in je schoenen staan. Je moet goede productie kunnen leveren en goed met mensen om kunnen gaan. Je zult ook wel eens te maken krijgen met lastige adviseurs of ontevreden klanten. Het blijft tenslotte mensenwerk, maar wel heel dankbaar werk.

 

Wil jij meer weten?
Neem gerust contact op!


Bel ons:
030 303 11 11

Mail ons:
info@novadia.nl

App ons:
+316 19 00 99 01

Deel deze pagina
Ons kantoorteam
Hans van Hoeckel

Directeur

BEKIJK HANS

Jos Preusting

Directeur

BEKIJK JOS

Petra de Jong

Senior Accoutmanager Schade en Inkomen

BEKIJK PETRA

Anique Vos

Office Manager

BEKIJK ANIQUE

Gerwin Dijkema

Accountmanager Schade en Inkomen

BEKIJK GERWIN

Stijn Krijntjes

Recruitment Marketeer

BEKIJK STIJN

Christa Paping

Office Manager

BEKIJK CHRISTA

Niels Kieft

Accountmanager Hypotheken en Bancair

BEKIJK NIELS

Ann Grobben

Recruitment Marketeer

BEKIJK ANN

Eulies Giterson

Office Manager

BEKIJK Eulies

Youri Theeuwen

Recruitment Marketeer

BEKIJK YOURI