Traineeship Financieel bij Novadia

Branche: Pensioen

De pensioenbranche is een complexe branche die iedere Nederlander raakt. Alle vaardigheden zitten erin: rekenen, juridische vraagstukken, het omgaan met geschillen. Juist de diversiteit en complexiteit maken het zo interessant. Er gaat veel geld in om, het gaat om honderden miljarden euro’s die worden beheerd door verzekeraars, banken en fondsen. Er wordt wereldwijd belegd. Er wordt steeds meer geïnvesteerd in verantwoorde ‘groene’ doelen, zoals windmolen-projecten of natuurparken.

Iedereen heeft met pensioen te maken. Denk aan een eerste baan waarbij je je eerste pensioenregeling krijgt. Een moment om na te denken over financiële planning. Je kan niet vroeg genoeg beginnen met plannen: hoe ga je je leven indelen om, wanneer je uiteindelijk met pensioen gaat, ook een goede voorziening te hebben. Wat heb je nodig om later jezelf te kunnen voorzien als je met pensioen bent gegaan? Wist je bijvoorbeeld dat je hier een lijfrenteverzekering voor kunt afsluiten? Er zit veel verschil tussen allerlei regelingen, niet bij iedere werkgever bouw je überhaupt pensioen op. Dit kun je niet pas op je 50e bedenken: hoe handig is het dan om nu al precies te weten wat je moet doen?

Waar ga je aan de slag?

Zodra jij Wft-Basis hebt behaald, is de eerste stap gezet. Je begint in projecten met administratieve werkzaamheden zoals het beheren van de pensioencontracten. Denk aan het doorvoeren van wijzigingen in de contracten en bestaande polissen, of gegevens opvragen bij de klant en verzekeraars zodat een polis opgemaakt kan worden. Jij zorgt ervoor dat jouw collega’s hun werkzaamheden goed uit kunnen voeren door de juiste werkvoorbereidingen te treffen.

Verder ontwikkelen

Na eén of meerdere projecten bij onze klanten  heb je steeds meer kennis in handen. Inmiddels heb je Wft-Vermogen en/of Wft-Pensioen behaald. Met het behalen van deze extra diploma’s ben je bevoegd om klanten te mogen adviseren. Waar groei je in deze branche verder naartoe?

  • Relatiebeheerder: Als relatiebeheerder ben je voor een groep tussenpersonen verantwoordelijk van A tot Z, van mutaties tot nieuwe aanvragen en offertes. Heeft de klant bijvoorbeeld een juridische vraag? Jij gaat intern in overleg met een jurist en koppelt dit weer terug naar de tussenpersoon. Of je laat de actuariële afdeling berekeningen voor je maken, waarna jij deze weer kunt bespreken met je klant. Goed kunnen samenwerken met je collega’s, snel schakelen en de zaken regelen voor je klant.: dat is belangrijk.
  • Pensioenspecialist: Als pensioenspecialist heb je al een aantal jaar ervaring nodig. Jij bent gespecialiseerd in één specifieke tak van de pensioenbranche. Je bent in projecten voornamelijk bezig met het interpreteren, beoordelen en behandelen van pensioenberekeningen en klantvragen rondom de wet- en regelgeving. Daarnaast zul je beslissingen moeten nemen in gevallen waar de wetgeving niet in voorziet. Optreden als adviseur inzake bijvoorbeeld herverzekeren, collectieve waardeoverdrachten, de UPO (universeel pensioenoverzicht) en bijzondere zaken, behoort ook tot jouw mogelijke opdracht. Je zorgt ervoor dat de klant zo goed mogelijk wordt geholpen.
  • Projectleider: Als projectleider ben je verantwoordelijk voor een groot project of een aantal projecten. Je krijgt te maken met bijvoorbeeld nieuwe wetgeving vanuit de overheid die door vertaalt moet worden in de portefeuilles. Dat moet vaak binnen een bepaalde tijd en met een bepaald budget. Denk aan de niet-opgevraagde pensioenen: mensen zijn met pensioen gegaan, maar die mensen zijn niet meer te achterhalen omdat ze bijvoorbeeld in het buitenland wonen. Het is verplicht om die gelden waar mensen recht op hebben, uit te keren. Dit heeft te maken met de maatschappelijke -en zorgplicht. Op allerlei manieren wordt er in zo’n project geprobeerd te achterhalen wie deze mensen zijn. Veel regelen en organiseren komt hierbij kijken.

ONZE KLANTEN

In projecten van pensioenklanten zul je vaak terecht komen in wisselende omgevingen met een open management. Er zijn veel jonge mensen, of mensen met juist veel ervaring waar je veel van kunt leren. In de pensioenbranche werk je vaak in projecten bij grote verzekeraars. Om door te groeien, is het daarom goed om te ontdekken wat je wilt. Wilskracht en een plan van aanpak heb je hierbij nodig.
Er zijn ook kleinere bedrijven in de branche die nog wel wat vooruitgang nodig hebben in de digitale wereld, maar waar leuke uitdagingen zijn om over mee te denken. In de kleine bedrijven heerst een ‘ons kent ons’-cultuur: veel samen met elkaar delen met gezamenlijke doelstellingen en werkzaamheden. Gevoel en tijd voor de klant en de klanttevredenheid staan hierbij voorop.

Wil jij meer weten?
Neem gerust contact op!


Bel ons:
030 303 11 11

Mail ons:
info@novadia.nl

App ons:
+316 19 00 99 01

Deel deze pagina
Ons kantoorteam
Hans van Hoeckel

Directeur

Jos Preusting

Directeur

Petra de Jong

Senior Accountmanager Schade en Inkomen

Anique Vos

Recruiter

 

Gerwin Dijkema

Accountmanager Schade en Inkomen

Stijn Krijntjes

Coördinator Recruitment & Marketing

Christa Paping

Office Manager

Niels Kieft

Accountmanager Hypotheken en Bancair

Annieck Grobben

Recruitment Marketeer

Eulies Giterson

Office Manager

Youri Theeuwen

Recruitment Marketeer

Partners Novadia - Allianz
Partners Novadia - Achmea
Partners Novadia - AGH
Partners Novadia - Pensioenfonds Horeca & Catering
Partners Novadia - Sovib
Partners Novadia - Unigarant
Partners Novadia - Univé
Partners Novadia - Vereende
Partners Novadia - Vivat
Partners Novadia - VVAA
Partners Novadia - Nationale Nederlanden
Partners Novadia - ABN Amro
Partners Novadia - Stater
Partners Novadia - Klaverblad
Partners Novadia - Interpolis
Partners Novadia - PGGM
Partners Novadia - Zicht
Partners Novadia - AEGON
Partners Novadia - oom