Traineeship Financieel bij Novadia

Branche: Schade en Inkomen

In het dagelijks leven kom je, bewust of onbewust, regelmatig in aanraking met schadeverzekeringen. Je gaat bijvoorbeeld je eerste auto kopen, misschien woon je op kamers of ga je binnenkort voor het eerst een appartement huren. Hiervoor kun je veel verschillende verzekeringen afsluiten en soms is een verzekering zelfs verplicht. Superhandig om zelf te weten wat je nodig hebt.

Misschien ben je wel eens getuige geweest van een ongeluk, waarbij een fiets compleet in de prak ligt of er zelfs letselschade is bij de betrokkenen. Ook dan is het belangrijk te weten hoe je bent verzekerd en waar je recht op hebt.
Stel, je bent het slachtoffer geworden van zo’n ongeluk en je kunt bijvoorbeeld je rechterarm nooit meer gebruiken: wat gebeurt er dan? Als je ziek wordt en niet (meer) kunt werken, krijg je nog maar een deel van je laatst verdiende inkomen. Hoe kan dit verder worden aangevuld en wie gaat je helpen om weer te re-integreren? Allemaal vraagstukken waar je zelf onverwacht mee te maken kunt krijgen, of waar je juist – als adviseur of behandelaar – de klant mee kunt helpen.

Je hoort het al: de schade- en inkomensbranche is ontzettend breed, maar ook heel zinvol om in te werken. Je krijgt te maken met onderwerpen die je in het dagelijks leven vaak tegenkomt en waar veel mensen te weinig vanaf weten. Jij kunt in deze branche daar verschil in maken.

WAAR GA JE AAN DE SLAG?
Met je Wft-Basis op zak, kun je al snel aan de slag in een project bij één van onze opdrachtgevers. Denk hierbij aan administratieve werkzaamheden om de branche te verkennen, of je komt werken op een klantcontactcentrum als eerste aanspreekpunt voor klantvragen. Op deze twee plekken maak je kennis met de verzekeringswereld: wat gebeurt er zoal achter de schermen bij een groot bedrijf, hoe werken de systemen, welke afdeling regelt welke zaken en hoe komen nieuwe polissen tot stand. Op deze manier word je niet in het diepe gegooid, maar leer je stap voor stap van je nieuwe collega’s hoe het eraan toe gaat in de branche. Tevens lever je hiermee een bijdrage aan het realiseren van de doelstellingen van onze klanten.

VERDER ONTWIKKELEN
Binnen de kortste keren merk je dat je de werkzaamheden onder de knie begint te krijgen. Dit is het moment dat je meer verantwoordelijkheden krijgt. Via Novadia heb je inmiddels wat verdiepende Wft-diploma’s gehaald, zoals Wft-Schade Particulier of Wft-Inkomen. Dit betekent dat je vanaf dat moment ook bevoegd bent om klanten te mogen adviseren. Je kunt jezelf binnen verschillende projecten verder ontwikkelen als adviseur, acceptant of schadebehandelaar. Dit kan in een nieuw project bij een nieuwe opdrachtgever zijn, maar soms heb je ook doorgroeimogelijkheden in projecten bij het bedrijf waar je al werkt.

Acceptant: Je beginstappen zitten erop. Je hebt genoeg kennis en kunde opgedaan om je te gaan verdiepen in het risicobeoordelingsproces. Beoordeel de situatie van de klant om te kijken of hij/zij in aanmerking komt voor een bepaalde verzekering. Het is hierbij belangrijk om goed door te vragen en nauw samen te werken met je collega’s om tot een goed besluit te komen.

Adviseur: Help klanten bij het vinden van de juiste verzekering die bij hen past. Adviseer ze zo correct mogelijk en zoek de vragen over polisvoorwaarden voor ze uit. Jij zorgt ervoor dat ze de juiste verzekeringen afsluiten. Goed kunnen luisteren naar de wensen en situatie van de klant is dus belangrijk.

Schadebehandelaar: Je bent de ondersteuner van de schadecorrespondenten en schakelt de experts in. Je hebt hierin de verantwoordelijkheid om schades in behandeling te nemen en uit te betalen. Dit alles doe je in samenwerking met je eindverantwoordelijke collega. Ook krijg je uiteraard veel klanten aan de lijn die schade hebben geleden. Empathisch vermogen en goed kunnen luisteren naar hun verhaal zijn hierin handige eigenschappen.

ONZE KLANTEN
Tot slot nog iets over onze klanten in de schade- en inkomensbranche. Je hebt te maken met informele omgevingen. Je hoeft niet strak in pak, er werken veel jonge mensen in combinatie met ervaren krachten. Het is een dynamische omgeving vol veranderingen. Je weet nooit hoe je dag eruit ziet: van simpele schades tot complexe situaties waar klanten niet meer uitkomen. Je project collega’s zijn veelal mensen met veel empathisch vermogen die zich goed kunnen inleven in de klant. Als project medewerker wordt je volledig opgenomen in het team en wordt je gezien als volwaardig collega: je doet mee aan teamuitjes, kunt samen lunchen en pauze houden en natuurlijk je verjaardagen vieren.

Wil jij meer weten?
Neem gerust contact op!


Bel ons:
030 303 11 11

Mail ons:
info@novadia.nl

App ons:
+316 19 00 99 01

Deel deze pagina
Ons kantoorteam
Hans van Hoeckel

Directeur

Jos Preusting

Directeur

Petra de Jong

Senior Accountmanager Schade en Inkomen

Anique Vos

Recruiter

 

Gerwin Dijkema

Accountmanager Schade en Inkomen

Stijn Krijntjes

Coördinator Recruitment & Marketing

Christa Paping

Office Manager

Niels Kieft

Accountmanager Hypotheken en Bancair

Annieck Grobben

Recruitment Marketeer

Eulies Giterson

Office Manager

Youri Theeuwen

Recruitment Marketeer

Partners Novadia - Allianz
Partners Novadia - Achmea
Partners Novadia - AGH
Partners Novadia - Pensioenfonds Horeca & Catering
Partners Novadia - Sovib
Partners Novadia - Unigarant
Partners Novadia - Univé
Partners Novadia - Vereende
Partners Novadia - Vivat
Partners Novadia - VVAA
Partners Novadia - Nationale Nederlanden
Partners Novadia - ABN Amro
Partners Novadia - Stater
Partners Novadia - Klaverblad
Partners Novadia - Interpolis
Partners Novadia - PGGM
Partners Novadia - Zicht
Partners Novadia - AEGON
Partners Novadia - oom