Jouw contactpersoon voor deze vacature

anniek

Annieck Grobben

Recruitment Marketeer

Een Traineeship: je hoort het steeds vaker voorbij komen, maar nog niet iedereen weet wat het inhoudt. Onze recruiters hebben ook wel eens vragen gekregen als: “kan ik hier dan een coach mee worden?” Het antwoord op die vraag is natuurlijk: nee. Maar wat is een traineeship dan wel?

Wat is een Traineeship?

Een Traineeship is een (starters)functie die je kunt uitvoeren bij een werkgever. Het is een combinatie van werken en leren, met als uiteindelijk doel om naar een bepaalde functie door te groeien. Je gaat binnen een traineeship aan de slag met een opleidingstraject en werkt ook om het geleerde gelijk in de praktijk toe te passen. Het fijne aan de meeste traineeships, is dat je gelijk al een passend startsalaris krijgt!

Er is een ontelbaar aantal verschillende traineeships dat je kunt doen, in heel veel verschillende sectoren. Zo heb je traineeships die je opleiden tot IT-consultant, traineeships bij de overheid en ook traineeships in de financiële dienstverlening. Voor een aantal van hen heb je natuurlijk wel een passende vooropleiding nodig.

Hoe lang duurt een Traineeship?

De duur van een traineeship verschilt. Zo heb je traineeships die slechts enkele maanden duren, tot traineeships van 2 jaar. Vaak hebben organisaties de intentie om hun trainees ook na de traineeship-periode in dienst te houden.

Wat zijn de voordelen van een Traineeship?

  • Je kunt werkervaring opdoen terwijl je verder aan het leren bent;
  • Bij de meeste traineeships krijg je ook een passend startsalaris voor;
  • Je ontwikkeld je flink gedurende je traineeship; zowel op professioneel vlak als persoonlijk;
  • Je bouwt een groot netwerk op binnen de sector waar je aan de slag gaat;
  • Je kunt doorgroeien binnen de sector waarin je aan de slag gaat;
  • Je wordt tijdens een traineeship heel goed persoonlijk begeleid.

Interesse in een traineeship?

Met Novadia bieden wij een traineeship aan binnen de bancaire wereld, verzekeringen en pensioenen. Benieuwd welk traineeship bij jou past en of je ervoor in aanmerking komt?

Bekijk hieronder onze traineeship-vacatures of neem gelijk contact op met een van onze recruiters. Zij kunnen je uitstekend adviseren.

Enkele van onze opdrachtgevers voor trainees

asr
abnamro
achmea
nationale nederlanden
allianz direct

Interesse? We helpen je graag verder

Bel of mail ons met al jouw vragen. We staan voor je klaar en helpen je graag verder.