Met deze begrippenlijst helpen we je op weg in de wereld van de Financiële Dienstverlening, door een uitleg te geven van de bekende begrippen, afkortingen en namen in onze sector.

Wat is een Traineeship?

Een Traineeship: je hoort het steeds vaker voorbij komen, maar nog niet iedereen weet wat het inhoudt. Lees hier alles over een Traineeship!

Wat is de Wet Financieel Toezicht?

Wat is deze wet? De Wet Financieel Toezicht (vaak afgekort tot Wft) beschrijft het toezicht op de financiële sector in Nederland. De allerbelangrijkste functie van deze wet is om consumenten en andere bedrijven te beschermen tegen misdragingen (bedoeld en onbedoeld) van financiële instellingen.

Wat is Wft Basis?

Het Wft-basis diploma staat voor het bezitten van de basiskennis van de financiële dienstverlening.

Wat is Wft Schade Particulier?

Wft Schade Particulier is een diploma dat je kunt behalen als je werkt in de verzekeringsbranche. Je doet hierbij kennis op over wetgeving, procedures, vaardigheden en professioneel gedrag dat past bij een functie in de verzekeringsbranche.

Wat is Wft Schade Zakelijk?

Wft Schade Zakelijk is een diploma dat je kunt behalen wanneer je werkzaam bent in de verzekeringsbranche.

Wat is Wft Hypothecair Krediet?

Wft Hypothecair krediet is een branchediploma dat verplicht is voor adviseurs die direct inhoudelijk contact hebben met klanten en consumenten op het gebied van hypotheken.

Wat is Wft Vermogen?

Wft Vermogen is een diploma dat verplicht is om advies te mogen geven over vermogensopbouw, nabestaandenvoorziening en lijfrente.

Wat is Wft Inkomen?

Wft Inkomen is een diploma dat je nodig hebt om mensen te kunnen adviseren over inkomensverzekeringen en inkomensrisico’s.

Wat is Wft Pensioen?

Wft Pensioen is een diploma dat je nodig hebt om te mogen adviseren over collectieve pensioenen en pensioenvoorzieningen.

Wat is Wft Zorg?

Wft Zorg is een diploma dat je kunt behalen wanneer je aan de slag wil gaan voor een zorgverzekeraar.

Interesse? We helpen je graag verder

Bel of mail ons met al jouw vragen. We staan voor je klaar en helpen je graag verder.