Wat is Wft Basis?

De Wft-basis opleiding is onderdeel van de Wet op het Financieel Toezicht (Wft). Deze wet stelt eisen aan iedereen die werkt in de financiële dienstverlening. Wanneer je werkzaam bent in deze sector en contact hebt met klanten of consumenten, dien je een bepaalde mate van kennis te bezitten om hen te mogen adviseren. Hiervoor worden Wft-diploma’s toegekend.

Je kunt deze Wft’s zien als een soort vergunning per onderwerp binnen de sector. Zo staat een Wft-basis diploma voor het bezitten van de basiskennis van de financiële dienstverlening. Om dit diploma te verkrijgen, zul je uiteraard het examen ervoor succesvol moeten behalen.

Hoe moeilijk is Wft Basis?

De stof die bij Wft-basis aan bod komt omvat de basisprincipes, regels, wetgeving en procedures die aan bod komen binnen de bancaire, pensioen en verzekeringswereld. Deze stof heeft een mbo-niveau.

Voor mensen die een hoger niveau hebben dan mbo: pas op! Een Wft-basis examen is moeilijker en vooral, méér dan je denkt! De syllabus voor Wft-basis bevat meer dan 200 pagina’s. Denk er dus vooral niet te makkelijk over, maar zie het als een theorie-examen voor je rijbewijs. Het is te doen, maar alleen wanneer je er hard voor studeert.

Waar kan ik Wft Basis behalen?

Wft-basis en de andere Wft-diploma’s kun je bij meerdere opleidingsinstituten in Nederland behalen. Zo werken wij met Novadia nauw samen met Lindenhaeghe, een financieel opleidingsinstituut, maar wij leiden ook onze eigen mensen op.

Wat kost een Wft Basis diploma?

Voor het behalen van een Wft-Basis diploma betaal je ±€160,- per examen dat je aflegt. Daarom is het extra handig om goed te studeren voor het examen, om zo extra kosten te voorkomen.

Omdat het Wft-Basis diploma verplicht is om in aanmerking te komen voor veel vacatures binnen de financiële dienstverlening, wordt dit diploma voor een aantal van deze vacatures ook vergoed door de werkgever. Heb je hier interesse in? Bekijk dan hieronder al onze vacatures!

Interesse? We helpen je graag verder

Bel of mail ons met al jouw vragen. We staan voor je klaar en helpen je graag verder.