Wat is Wft Hypothecair Krediet?

Wft Hypothecair krediet is een branchediploma dat verplicht is voor adviseurs die direct inhoudelijk contact hebben met klanten en consumenten op het gebied van hypotheken. Als je dit diploma in bezit hebt, heb je kennis van de regels, wetten en procedures op het gebied van hypotheken en bezit je de vaardigheden om klanten van goed advies te voorzien.

Het Wft Hypothecair Krediet diploma is onderdeel van de Wet op Finaniceel Toezicht (Wft). Deze wet stelt eisen aan iedereen die werkt in de financiële dienstverlening. Tijdens het studeren voor het Wft Hypothecair Krediet diploma leer je hoe je volgens de Wft goed kunt adviseren en bemiddelen op het gebied van hypotheken.

Hoe moeilijk is Wft Hypothecair Krediet?

We zullen eerlijk zijn: Wft Hypothecair Krediet is niet heel makkelijk. Het niveau van het examen en de stof is mbo/hbo. Het is erg veel, namelijk: bijna 500 pagina’s. In een opiniepeiling op onze sociale media werd Hypothecair Krediet ook verkozen tot een van de moeilijkste Wft’s om te behalen.

Dit betekent zeker niet dat het onmogelijk is. Met een goede voorbereiding is het prima te doen. Doe je je Wft Hypothecair Krediet via Novadia, dan bieden wij ook begeleiding, vanuit ervaren vakspecialisten en docenten, om je door de moeilijkste delen van de stof heen te helpen. Zo zorgen wij ervoor dat jij optimaal voorbereid bent om het examen voor Wft Hypothecair Krediet te maken.

Waar kan ik Wft Hypothecair Krediet behalen?

Wft Hypothecair Krediet en de andere Wft-diploma’s kun je bij meerdere opleidingsinstituten in Nederland behalen. Zo werken wij met Novadia nauw samen met Lindenhaeghe, een financieel opleidingsinstituut, maar wij leiden ook onze eigen mensen op.

Hoe lang is Wft Hypothecair Krediet geldig?

De Wet op Financieel Toezicht (Wft) werkt met PE-periodes (Permanent Actueel), die telkens 3 jaar duren. Zodra er een nieuwe periode aanbreekt, moet iedereen met een Wft Hypothecair Krediet diploma een PE-examen doen om te laten zien dat ze over de actuele kennis beschikken.

De huidige PE-periode loopt van april 2022 tot april 2025. Dit betekent dat mensen die in de periode voor april 2022 hun Wft Hypothecair Krediet hebben behaald, in deze periode (dus voor april 2025) hun PE-examen met voldoende resultaat moeten afleggen. Lukt het niet om tijdens een PE-periode je PE-examen te halen, dan vervalt je diploma en dus ook je bevoegdheid om te adviseren.

Wat kost Wft Hypothecair Krediet?

Voor het behalen van een Wft Hypothecair Krediet diploma betaal je €166,- per examen dat je aflegt. Daarom is het extra handig om goed te studeren voor het examen, om zo extra kosten te voorkomen.

Omdat het Wft Schade Zakelijk diploma verplicht is om in aanmerking te komen voor veel vacatures binnen de financiële dienstverlening, wordt dit diploma voor een aantal van deze vacatures ook vergoed door de werkgever. Heb je hier interesse in? Bekijk dan hieronder al onze vacatures!

Enkele van onze opdrachtgevers

abnamro
florius
nationale nederlanden
aegon
oom

Interesse? We helpen je graag verder

Bel of mail ons met al jouw vragen. We staan voor je klaar en helpen je graag verder.