Wat is Wft Schade Zakelijk?

Wft Schade Zakelijk is een diploma dat je kunt behalen wanneer je werkzaam bent in de verzekeringsbranche. Als je dit diploma hebt behaald, heb je kennis van de relevante regelgeving, wetten en procedures en bezit je de benodigde vaardigheden om advies te geven over zakelijke schadeverzekeringen. In feite is het een certificaat dat laat zien dat jij in staat bent om betrouwbaar advies te geven aan zakelijke klanten met betrekking tot hun schade-verzekeringen.

Het Wft Schade Zakelijk diploma is onderdeel van de Wet op Financieel Toezicht (Wft). Deze wet stelt eisen aan iedereen die werkt in de financiële dienstverlening. Voor het uitoefenen van veel functies in de branche van zakelijke verzekeringen, zoals een schade-adviseur, is het in bezit zijn van een diploma Wft Schade Particulier verplicht.

Hoe moeilijk is Wft Schade Zakelijk?

Hoe moeilijk Wft Schade Zakelijk is hangt voor een heel groot gedeelte af van je eigen voorbereiding. Het heeft een mbo-niveau dus, voor de meeste mensen goed te doen. Echter, veel mensen vergissen zich vaak in de hoeveelheid stof (bijna 300 pagina’s), waardoor lang niet iedereen het examen de eerste keer haalt.

Wanneer je ver van tevoren begint (enkele maanden) met studeren, geregeld studeert en oefentoetsen maakt, dan kun je je slagingskans flink verhogen.

Waar kan ik Wft Schade Zakelijk behalen?

Wft Schade Zakelijk en de andere Wft-diploma’s kun je bij meerdere opleidingsinstituten in Nederland behalen. Zo werken wij met Novadia nauw samen met Lindenhaeghe, een financieel opleidingsinstituut, maar wij leiden ook onze eigen mensen op.

Hoe lang is Wft Schade Zakelijk geldig?

De Wet op Financieel Toezicht (Wft) werkt met PE-periodes (Permanent Actueel), die telkens 3 jaar duren. Zodra er een nieuwe periode aanbreekt, moet iedereen met een Wft Schade Zakelijk diploma een PE-examen doen om te laten zien dat ze over de actuele kennis beschikken.

De huidige PE-periode loopt van april 2022 tot april 2025. Dit betekent dat mensen die in de periode voor april 2022 hun Wft Schade Zakelijk hebben behaald, in deze periode (dus voor april 2025) hun PE-examen met voldoende resultaat moeten afleggen. Lukt het niet om tijdens een PE-periode je PE-examen te halen, dan vervalt je diploma en dus ook je bevoegdheid om te adviseren.

Wat kost Wft Schade Zakelijk?

Voor het behalen van een Wft Schade Zakelijk diploma betaal je €166,- per examen dat je aflegt. Daarom is het extra handig om goed te studeren voor het examen, om zo extra kosten te voorkomen.

Omdat het Wft Schade Zakelijk diploma verplicht is om in aanmerking te komen voor veel vacatures binnen de financiële dienstverlening, wordt dit diploma voor een aantal van deze vacatures ook vergoed door de werkgever. Heb je hier interesse in? Bekijk dan hieronder al onze vacatures!

Enkele van onze opdrachtgevers

aegon
achmea
nationale nederlanden
unive
allianz direct
asr
unigarant
vereende

Interesse? We helpen je graag verder

Bel of mail ons met al jouw vragen. We staan voor je klaar en helpen je graag verder.