Wat is Wft Vermogen?

Wft Vermogen is een diploma dat verplicht is om advies te mogen geven over vermogensopbouw, nabestaandenvoorziening en lijfrente. Heb je dit diploma, dan ben je in staat om de financiële situatie van particuliere klanten, consumenten, ondernemers en aandeelbezitters te analyseren en hen te helpen met het behalen van hun financiële doelstellingen.

Wft Vermogen is onderdeel van de Wet op Financieel Toezicht (Wft), die eisen stelt aan iedereen die werkt in de financiële dienstverlening. Volgens deze Wft mag je alleen met een Wft Vermogen diploma advies geven over lijfrentes.

Hoe moeilijk is Wft Vermogen?

Volgens de opiniepeiling die wij deden op onze sociale media was Wft Vermogen het moeilijkste Wft diploma om te behalen. Met een hbo-niveau en een syllabus van bijna 400 pagina’s kan het voor veel mensen dan ook behoorlijk lastig zijn.

Echter, wanneer je goed voorbereid bent, is ook Wft Vermogen prima te doen. Meerdere maanden van te voren beginnen met studeren, oefentoetsen maken en de lesstof meermaals herhalen dragen hier goed aan bij. Studeer je voor je Wft Vermogen via Novadia, dan bieden wij ook persoonlijke begeleiding van ervaren vakmensen en gecertificeerde docenten. Zo weten wij zeker dat we jou optimaal in staat stellen om het examen te behalen.

Hoe lang is Wft Vermogen geldig?

De Wet op Financieel Toezicht (Wft) werkt met PE-periodes (Permanent Actueel), die telkens 3 jaar duren. Zodra er een nieuwe periode aanbreekt, moet iedereen met een Wft Vermogen diploma een PE-examen doen om te laten zien dat ze over de actuele kennis beschikken.

De huidige PE-periode loopt van april 2022 tot april 2025. Dit betekent dat mensen die in de periode voor april 2022 hun Wft Vermogen hebben behaald, in deze periode (dus voor april 2025) hun PE-examen met voldoende resultaat moeten afleggen. Lukt het niet om tijdens een PE-periode je PE-examen te halen, dan vervalt je diploma en dus ook je bevoegdheid om te adviseren.

Wat kost Wft Vermogen?

Voor het behalen van een Wft Vermogen diploma betaal je €166,- per examen dat je aflegt. Daarom is het extra handig om goed te studeren voor het examen, om zo extra kosten te voorkomen.

Omdat het Wft Schade Zakelijk diploma verplicht is om in aanmerking te komen voor veel vacatures binnen de financiële dienstverlening, wordt dit diploma voor een aantal van deze vacatures ook vergoed door de werkgever. Heb je hier interesse in? Bekijk dan hieronder al onze vacatures!

Waar kan ik Wft Vermogen behalen?

Wft Vermogen en de andere Wft-diploma’s kun je bij meerdere opleidingsinstituten in Nederland behalen. Zo werken wij met Novadia nauw samen met Lindenhaeghe, een financieel opleidingsinstituut, maar wij leiden ook onze eigen mensen op.

Enkele van onze opdrachtgevers

asr
allianz direct
nationale nederlanden
pggm
abnamro

Interesse? We helpen je graag verder

Bel of mail ons met al jouw vragen. We staan voor je klaar en helpen je graag verder.