Wat is Wft Zorg?

Wft Zorg is een diploma dat je kunt behalen wanneer je aan de slag wil gaan voor een zorgverzekeraar. Heb je dit diploma in bezit, dan ben je gecertificeerd mensen te adviseren over zorgverzekeringen, collectief en individueel, en kun je hen helpen met het kiezen van de juiste verzekering voor hun situatie.

Wft Zorg is onderdeel van de Wet op Financieel Toezicht (Wft). Deze wet stelt eisen aan iedereen die in de financiële dienstverlening werkt. Voor een aantal functies binnen zorgverzekeringen, is Wft Zorg ook verplicht om te hebben behaald.

Hoe moeilijk is Wft Zorg?

Wft Zorg werd in een opiniepeiling die wij deden verkozen tot een van de makkelijkere Wft-diploma’s om te behalen. Met een mbo-niveau is Wft Zorg dan ook niet heel moeilijk. Echter, het is net als veel andere Wft-diploma’s wel veel stof om te leren (bijna 200 pagina’s). Daardoor is het belangrijk om je goed voor te bereiden.

Waar kan ik Wft Zorg behalen?

Wft Zorg en de andere Wft-diploma’s kun je bij meerdere opleidingsinstituten in Nederland behalen. Zo werken wij met Novadia nauw samen met Lindenhaeghe, een financieel opleidingsinstituut, maar wij leiden ook onze eigen mensen op.

Hoe lang is Wft Zorg geldig?

De Wet op Financieel Toezicht (Wft) werkt met PE-periodes (Permanent Actueel), die telkens 3 jaar duren. Zodra er een nieuwe periode aanbreekt, moet iedereen met een Wft Zorg diploma een PE-examen doen om te laten zien dat ze over de actuele kennis beschikken.

De huidige PE-periode loopt van april 2022 tot april 2025. Dit betekent dat mensen die in de periode voor april 2022 hun Wft Zorg hebben behaald, in deze periode (dus voor april 2025) hun PE-examen met voldoende resultaat moeten afleggen. Lukt het niet om tijdens een PE-periode je PE-examen te halen, dan vervalt je diploma en dus ook je bevoegdheid om te adviseren.

Wat kost Wft Zorg?

Voor het behalen van een Wft Zorg diploma betaal je €166,- per examen dat je aflegt. Daarom is het extra handig om goed te studeren voor het examen, om zo extra kosten te voorkomen.

Omdat het Wft Zorg diploma verplicht is om in aanmerking te komen voor veel vacatures binnen de financiële dienstverlening, wordt dit diploma voor een aantal van deze vacatures ook vergoed door de werkgever. Heb je hier interesse in? Bekijk dan hieronder al onze vacatures!

Enkele van onze opdrachtgevers

asr
allianz direct
aegon
achmea
unigarant
oom
unive

Interesse? We helpen je graag verder

Bel of mail ons met al jouw vragen. We staan voor je klaar en helpen je graag verder.