dominique

Even bijkletsen met: Dominique!

Het werd weer tijd om bij te kletsen met een van onze collega's. Deze keer gingen we in gesprek met Dominique; de (relatief) nieuwe recruiter, kersvers vanuit haar studie Sociale Psychologie!

Hoe voelde het toen je 3 maanden geleden bij Novadia begon? Geweldige indruk of even wennen?

"Geweldige indruk, zeker! Je komt binnen met een bosje bloemen en allemaal brede glimlachen jouw kant op. Je voelt je gelijk thuis, maar dat merkte ik ook al toen ik nog in de sollicitatieprocedure zat. Dat familiaire merk je gelijk. Iedereen van het kantoorteam is op de hoogte van iedereen die met en voor ons werkt."

Wat maakte Novadia zo aantrekkelijk toen je solliciteerde? En hebben we je verrast met iets onverwachts?

"Oeh, goede vraag! Het familiaire aan Novadia en werken in een klein team spreken mij gewoon heel erg aan. Ik ben niet persé verrast en ik denk juist dat dat wel goed is. Het beeld dat is geschetst met de vacature en in de gesprekken met Novadia bleek volledig te kloppen, wat natuurlijk heel positief is. Het enige wat een beetje een verrassing zou kunnen zijn, is hoe snel er intern geschakeld kan worden na inbreng van nieuwe ideeën."

Wat is het tofste waar je tot nu toe aan hebt gewerkt? En waarom was het zo speciaal?

"Het werven voor de volgende traineeship-ronde, omdat ik mijn eigen persoonlijke kennis (vanuit mijn opleiding in sociale psychologie) er heel erg in kan gebruiken. Er is hier heel veel ruimte voor nieuwe ideeën, waardoor ik ook echt inbreng kan hebben in projecten."

Welke vaardigheden heb je geleerd of verbeterd in de afgelopen 3 maanden?

"De gespreksvoering met kandidaten. Ik had hier al een beetje kennis van door mijn studie, maar het leuke is dat ik hier de theoretische dingen ook in de praktijk vorm kan geven en kan zien hoe collega’s om mij heen het al beheersen en hun eigen draai er aan geven. Ook heb ik meer organisatieskills gekregen en heb ik heel goed geleerd om de chaos die mijn dag is nu ordelijk te laten verlopen."

Welke uitdagingen ben je tegengekomen en hoe heb je die aangepakt?

"Ik ben best wel een perfectionist, dus het was voor mij een flinke uitdaging om het leerproces dat bij een nieuwe functie komt kijken te accepteren. Ik kijk nu anders naar het maken van fouten en hoe je daarmee om moet gaan. Niet meer als het maken van fouten, maar als leermomenten. Het fijne bij Novadia is dat je er ook heel erg in wordt gesteund."

Wat zijn je plannen en doelen voor de komende maanden bij Novadia?

"Super veel nieuwe kandidaten werven, leuke gesprekken hebben, toffe mensen ontmoeten en de perfecte matches maken!"

Meer nieuws

Wet Toekomst Pensioenen uitgesteld

Wet Toekomst Pensioenen uitgesteld

Demissionair minister Wouter Koolmees heeft de Tweede Kamer op 10 mei jl. laten weten dat de ingangsdatum van de Wet Toekomst Pensioenen wordt uitgesteld naar 1 januari 2023. De ruim 800 reacties die op de internetconsultatie van het wetsvoorstel zijn gekomen, vragen een 'goede weging', aldus Koolmees.

projectinzet[2]

Employability & Pensioen: (parttime) doorwerken na je pensioen

Hoe zorg je ervoor dat je zo lang mogelijk in je huidige baan, of een andere baan, kunt blijven werken als je dat wilt?

Informatieplicht pensioenfondsen - Pensioennieuws

Informatieplicht Pensioenfonds

Het Hof Amsterdam heeft zich onlangs in twee arresten uitgelaten over de informatieplicht van een pensioenfonds bij de wijziging van omrekenfactoren.

Interesse? We helpen je graag verder

Bel of mail ons met al jouw vragen. We staan voor je klaar en helpen je graag verder.